News

NEXT 2022 is on!

donderdag 17 november 2022

Na een vliegende start met de innemende openingsvoorstelling en goed gevulde zalen voor prachtige voorstellingen, is er nog heel wat te ontdekken op NEXT:

Benieuwd naar de ‘behind-the-scenes’ van een winkelcentrum? Ga dan mee op de bijzondere participatieve beleving van CARDELLINI | GONZALEZ: L'Âge d'Or / De Gouden Eeuw. Jij als toeschouwer-toerist staat in het middelpunt!

De expo Panorama is een vaste waarde op NEXT en laat je kennismaken met nieuwe creaties op het gebied van beeldende kunst, geluid en digitale kunst. Deze 24ste editie richt zich speciaal op transitie en grenzen.

Music please? Laat je dan verwonderen door Kae Tempest, misschien wel de spannendste rapper van de laatste jaren. Hun laatste plaat gaat over loslaten. Schoon, ontroerend, schoon, schoon, schoon!

The future is female! Via workshops in vier Europese steden verzamelden Raquel André en Cristina Carvalhal in SET THE TABLE de verhalen van vrouwen. Die vormen de ruggengraat van een intiem, krachtig en meerkoppig portret op het podium. Ook binnen het thema: de solo Eye, Lash! van Kat Válastur: over magische krachten van vrouwen uit het verleden en uit de fictie. Inspirerend!

Hoe komt het dat we ons verwant voelen met anderen? Yasmeen Godder Company zoekt het samen met jou uit in het intieme drieluik Practicing Empathy.

Hoe begeleidt muziek politieke verhalen? Via historische momenten en hun soundtracks legt Émilie Rousset in Playlist Politique de theatraliteit van de politiek bloot.

Het patriarchaat in zijn hemd. Het artistieke duo Winter Family zorgt in Patriarcat voor een uniek verslag van hun gezin, dat samen ten strijde trekt tegen het alledaagse geweld van mannelijke dominantie.

Wedding bells! Kim Snauwaert & Anyuta Wiazemsky trouwden in 2018 om een verblijfsvergunning voor Anyuta te verkrijgen. In de speelse vertelling A Number of Contradictions, Ignorances and Oddities delen ze hun bijzondere zoektocht naar het creëren van een duurzame levensgemeenschap.

BITE ME! Het jonge collectief herman zet in deze locatievoorstelling de vampier in het licht. Als dat maar goed afloopt…

Geniet van NEXT!

Hou zeker onze Facebookpagina in de gaten voor alle nieuwtjes en sfeerbeelden.

Nieuws archief

NEXT2022_ParcoursBuda_JonasVerbeke_HR_15.jpgNEXT22_NextCafe_JonasVerbeke_LR_18.jpgNEXT2022_SoireedOuverture_JonasVerbeke_LR_20.jpgNEXT2022_ParcoursBuda_JonasVerbeke_LR_7.jpgNEXT2022_ParcoursBuda_JonasVerbeke_LR_28.jpgNEXT2022_ParcoursBuda_JonasVerbeke_LR_34.jpg