News

WELKOM op de 13de editie van NEXT festival

woensdag 21 oktober 2020

13, een geluksgetal? We moeten erin geloven!

Al 13 jaar ontsluit NEXT de grenzen via een duurzame samenwerking tussen 24 cultuur- en kunstencentra die 16 Vlaamse, Waalse en Franse steden met elkaar verenigt. NEXT wordt georganiseerd door vijf culturele partners* en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste jaarlijkse festivals in Europa, met een dertigtal voorstellingen van gerenommeerde kunstenaars, vernieuwende makers en jong opkomend talent uit de theater-, dans- en performancewereld.

Een grenzeloos verlangen ...

naar een ontmoetingsplek vol treffende verhalen, naar nieuw leven op scène, naar oneindige verbeelding die jonge generaties vandaag in deze wereld leggen. De wens om samen door onze regio te reizen, onze regio te maken, wars van geografische of taalkundige grenzen. 

Bovenal is NEXT vastberaden om zich te bevrijden van de beperkingen die de pandemie met zich meebrengt en er nieuwe creatieve energieën uit te putten. Zo vind je hier het volledige programma, waarvan de presentatieschema's soms zijn aangepast om ze in overeenstemming te brengen met de geldende veiligheidsmaatregelen in Frankrijk en België. Volg het nieuws via 'corona-actua'.


Ja, het is nog steeds mogelijk om uit te gaan, zich te laten vermaken, zich te verwonderen... Reken op ons om je te helpen!

*La rose des vents – Villeneuve d’Ascq, Le phénix – Valenciennes, L’espace Pasolini – Valenciennes, Kunstencentrum Buda – Kortrijk, Schouwburg Kortrijk

Nieuws archief