News

vacature PROJECT- EN COMMUNICATIEMEDEWERK(ST)ER (M/V/X)

maandag 16 april 2018

 

Het festival NEXT presenteert elk jaar in november 35 internationale theater- en dansproducties, goed voor zo’n 70 voorstellingen in meer dan 10 steden van de Vlaams-Waals-Franse Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai en Valenciennes. Zes co-organisaties en 10 geassocieerde kunstenhuizen bundelen middelen, krachten en expertise voor een scherpe selectie van topartiesten en opkomende kunstenaars uit het internationale landschap. Zo’n 35 festivalbussen nemen de publieken op sleeptouw door de grensoverschrijdende regio. Naast het artistiek programma, zet NEXT sterk in op de inwoners van de Euroregio via diverse activiteiten rond burgerinitiatieven en het samenbrengen van de Vlaamse, Waalse en Franse gemeenschappen.

 

vzw NEXT (Kortrijk, BE) werft aan:

PROJECT- EN COMMUNICATIEMEDEWERK(ST)ER (M/V/X)

deeltijds 50% - bepaalde duur: 15 mei 2018 - 7 december 2018 (zomerverlof 14 juli – 12 augustus)

(onder voorbehoud: mogelijks voltijds vanaf 15 september tot 7 december)

 

Jouw functie:

In nauwe samenwerking met de coördinator van het festival NEXT, neem je het voortouw in de organisatie van 2 projecten rond burgerschap, participatie, innovatie en grensoverschrijdende uitwisseling in de Belgisch-Franse Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai.

* een reizende tentoonstelling bundelt nieuwe, verrassende burgerprojecten uit de Franse, Waalse en Vlaamse regio’s. Ze worden getoond op de verschillende festivallocaties van NEXT. In nauwe samenwerking met vzw BUDA en de partners van NEXT, sta je in voor de communicatie, organisatie, prospectie en werving van deelnemers (ontwerpers, studenten, onderzoekers, ondernemers, programmateurs, …). Je organiseert de selectie en de minitournee tijdens het festival.

* de opstart van een online participatief platform dat burgerinitiatieven en creatieve projecten zichtbaar maakt en met elkaar verbindt. Je gaat proactief op zoek naar nieuwe deelnemers, brengt ze in kaart en betrekt hen in de opbouw van het platform. Je verzorgt de nodige begeleiding en werkt een ondersteunend traject uit van infomomenten, ontmoetingen, workshops en communityvorming.

Daarnaast ondersteun je de communicatie voor het festival en de productie van 2 edities van Eurometropoliscafé (eurometropoliscafe.eu) in Kortrijk (5 juli) en Tourcoing (29 november).

Jouw profiel:

  • Je hebt sterke interesse in creatieve ontwikkelingen in een grensoverschrijdende regio en in de werking van een kunstenfestival. 
  • Je werkt zelfstandig en bent goed in groepsverband. 
  • Je neemt zelf initiatief en garandeert een nauwe opvolging en rapportering van jouw project.
  • Je bent communicatief vaardig, stressbestendig, collegiaal en flexibel. 
  • Je hebt voldoende kennis van Frans om vlot een mondeling en schriftelijk gesprek te kunnen voeren. 
  • Je hebt een rijbewijs B.

Interesse?

Mail je sollicitatiebrief en cv vóór zaterdag 5 mei 2018 naar info@nextfestival.eu.

Sollicitatiegesprekken voorzien op woensdag 9 mei 2018 in Kortrijk.

Info: www.nextfestival.eu